Do tego odcinka mojego podcastu zaprosiłam Maćka Kościńskiego, który wspólnie z żoną Agnieszką założył i prowadzi gdańską restaurację Masna Micha. Agnieszka i Maciek wierzą, że “można oferować przyjazne środowisku i ciału jedzenie, które będzie po prostu bardzo smaczne”🌿. To będzie rozmowa o:
- własnej restauracji w duchu less waste – od momentu tworzenia konceptu do jej
prowadzenia, - szczęśliwych zbiegach okoliczności,
- życiu po korporacji, a także o tym co daje praca w korporacji,
- odwadze oraz
- o byciu razem w życiu prywatnym i biznesie.
Dodatkowo – dla słuchaczy mojego podcastu Masna Micha przygotowała 10% rabat 🥗, wystarczy, że podczas składania zamówienia podasz kod: „This is the life”.
W Podcaście usłyszysz m.in. takie słowa:
„Ktoś kto ratuje świat nie powinien tracić czasu na mycie naczyń.”
„Zależało nam na tym żeby nasza restauracja była jakaś.”
„Najlepsza jednorazówka według nas to taka, która nigdy nie została wyprodukowana.”
„My z kurierami gramy w jednej drużynie.”
„Prowadzenie gastronomii to jest taki permanentny udział w talent show.”
„Nie ma co demonizować pracy na etacie […] my wynieśliśmy cenne doświadczenie z naszych stanowisk.”
„Korporacja na koniec dnia nigdy nie jest wobec Ciebie lojalna.”
oraz cytat Anthelme Brillat-Savarin’a:
„Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy.”
Masną Michę znajdziecie tutaj: https://www.masnamicha.pl/ oraz na osiedlu Garnizon w Gdańsku.
Zapraszam Cię do tej obfitej rozmowy,
Zofia Babicka-Klecor